Een RDW kentekencheck uitvoeren voor een bestelwagen

Heb jij een leuke bestelwagen op het oog die je graag zou willen kopen? Dat is leuk, maar we raden je altijd aan om eerst het een en ander te weten te komen over het voertuig in kwestie, voordat je daadwerkelijk overgaat tot de aankoop van een bestelwagen. Tegenwoordig is het heel eenvoudig om nuttige informatie te achterhalen over een bestelauto. Deze informatie kan jou vertellen of het wel of niet verstandig is om de bestelwagen in kwestie aan te schaffen. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder voor meer informatie!

RDW autogegevens online achterhalen via een kentekencheck

Een RDW kentekencheck is een eenvoudige manier om online gegevens te achterhalen over een bedrijfswagen of een bestelauto. Via een kentekencheck kan je bij het RDW gegevens over de auto opvragen. Dit doe je door simpelweg het kenteken van de wagen in kwestie in te voeren bij de online tool. Het RDW haalt vervolgens de voor jou nuttige informatie op, omdat het RDW de gegevens van alle voertuigen bijhoudt en deze informatie in het geval van een kentekencheck voor een specifiek kenteken mag verschaffen.

Welke gegevens achterhaal je met een kentekencheck?

Een kentekencheck levert veel interessante informatie op. Zo kom je te weten hoeveel kilometer een wagen gereden heeft; iets wat een grote invloed kan hebben op de dagwaarde van een auto. Tevens kom je er via een RDW voertuigcheck achter hoeveel eigenaren een wagen heeft gehad. Heeft de bestelauto in kwestie enorm veel eigenaren gehad? Dan kan je de bestelauto beter niet aanschaffen, omdat er in dat geval waarschijnlijk een goede reden was waarom eigenaren de wagen snel weer doorverkocht hebben. Een RDW kentekencheck kan je ook iets vertellen over het schadeverleden van een auto en tenslotte kan een kentekencheck kan je inzicht geven in de wegenbelasting die er betaald moet worden voor de bestelauto. Al deze informatie kan jij op een rijtje zetten en op basis hiervan wordt het veel makkelijker om te bepalen of de bestelwagen die jij op het oog hebt wel een goede koop is of dat je beter kunt besluiten om deze bestelwagen niet aan te schaffen. Tot slot kunt u ook auto taxeren kenteken laten uitvoeren.

Zijn de RDW kentekengegevens betrouwbaar?

De RDW kentekengegevens zijn zeer betrouwbaar. Het RDW houdt alle informatie bij over voertuigen die in Nederland geregistreerd staan (dus ook kentekeninformatie van bestelwagens). Als je meer wilt weten over het uitvoeren van een bestelwagen of vrachtwagen kenteken check kan je ook even kijken op de pagina achter de link. Daar vind je meer informatie over het uitvoeren van een kentekencheck voor een kenteken dat hoort bij een bestelwagen